אפשר להיות רגועים: 4 דרכים לשפר את המיינדפולנס במקום העבודה
כיצד תוכלו להשתמש בקשיבות או בשמה הלועזי מיינדפולנס על מנת לשפר את הרגשתכם במקום העבודה • לפעמים הפעילות והמשימות אינם מאפשרים לנו לנוח ואנחנו נאלצים לפעול במלוא הכח במהלך היום ללא הפסקות • מה עלינו לעשות?
מקום העבודה שלכם עשוי להיות מלחיץ, מלא ברגשות מעורבים מה שעשוי ליצור השפעה שלילית על החיים שלכם. אך זה לא תמיד חייב להיות כך.
מיינדפולנס הידועה גם בשם העברי שלה – קשיבות, היא למעשה תהליך פסיכולוגי של הבאת תשומת לב מכוונת ובלתי שיפוטית לחוויות המתרחשות בזמן הווה. השיטה הולכת ונהיית נפוצה יותר בקרב אנשים במסגרות שונות כגון עבודה, מוסדות חינוכיים, גני ילדים ועוד.
כקואוצ’רית לקריירה ועסקים, עבדתי עם עובדים רבים שחשים חוסר שביעות רצון ממקום העבודה שלהם. אחת הלקוחות שלי מיכל, הייתה אחת מאותם עובדים.
“החברה שלי הולכת לכיוון רע מאוד”, אמרה מיכל. “מנהלים חדשים הגיעו והם נוקטים בנהלים של שעות נוספות, קיצוצי שכר וזה עוד רק על קצה המזלג”.
מיותר לציין שמיכל החלה לחוש ברע בעת שהותה בעבודה וגם מחוץ לשעות העבודה מה שגרם לה לחפש אחר אתגר חדש. הסברתי למיכל שויתור וכניסה עכשיו לתהליך של חיפוש עבודה עשוי לקחת זמן והרבה משאבים ולא בטוח שזהו הפתרון האופטימלי עבורה. מה שבאמת חשוב כרגע, אמרתי למיכל, זה לטפח קו מחשבה חיובי במקום העבודה שלה. למעשה מיכל צריכה לפתח קשיבות וקשר אל האושר שלה, ללא תלות במה שמתרחש מסביב.
האם אתם מתחברים למה שמיכל עוברת בעבודה? הנה 4 שלבים שבאמצעותם תוכלו לבנות את המיינדפולנס שלכם. שלבים אלו יסייעו לכם להפחית לחץ, להגביר מחוייבות ולהיות יותר מיומנים בעבודתכם.
1. הגדירו מטרות יומיות כשאתם מגיעים לעבודה
המדע חושף שהגדרת מטרות עשויה להשפיע על אספקטים רבים בחיים שלנו. המטרות ההכרתיות שלנו מניעות את המטרות התת-הכרתיות שלנו למעשה וישנם איזורים שונים במוח שהדם זורם אליהם אנחנו פועלים יותר בהישגיות. למעשה מה שאתם מרגישים וחושבים יכתיב את הפעולות היומיומיות שלכם, אז התחילו להיעזר במטרות.
כאשר אתם מדליקים את המחשב בבוקר, התעמתו עם הרצון לבדוק מה חדש ברשתות החברתיות השונות. במקום, קחו רגע וקבעו מטרות ליום הנוכחי. סגרו את העיניים, שאפו מספר שאיפות מרגיעות ובחרו את המנטרה או את התחושה הכללית שאתם רוצים שתלווה אתכם במהלך היום.
2. קחו הפסקה מרגיעה
לפעמים הפעילות והמשימות אינם מאפשרים לנו לנוח ואנחנו נאלצים לפעול במלוא הכח במהלך היום ללא הפסקות. למעשה, פעולה זו פוגעת בפרודקטיביות שלנו ותגרום לנו ככל הנראה להרגיש תחושת עייפות גדולה בסביבות הצהריים. כאשר חסרה למוח שלנו מנוחה היכולת שלנו לזכור, לעבד מידע ולחשוב על רעיונות יצירתיים יורדת משמעותית.
התנגדו לדח, להמשיך לעבודה וקחו הפסקה אמיתית ורגועה בשעות הצהריים. לכו להליכה קצרה, שבו בשמש או פשוט תהנו מארוחת צהריים קלילה עם קולגה. פעולה זו תגביר את הפוקוס שלכם ותפחית לחץ ועייפות.
3. התמקדו במטרה אחת ולא במולטיטסקטינג
ביצוע מספר משימות במקביל עשוי לרוקן את הבטריות שלכם מהר מידי. מחקרים מראים כי מולטיטסקינג מורידה את הפרודקטיביות שלנו עד ל-40% ואחת הבעיות המרכזיות שקשורה לתחום היא בדיקת אימיילים באופן שוטף.
שחררו מהרצון לענות לכל נוטיפיקציה באופן מיידי. במקום, סגרו את תיבת האימייל והווצאפ, בדקו הודעות בכל זמן קבוע ולא באופן שוטף. בצורה זו, תהיו מסוגלים להתפקס לגמרי במשימה שאתם צריכים לבצע. הרשו לעצמכם להיות קשובים למשימה שבידיים שלכם.
4. רשמו דברים שאתם מודים על כך שיש לכם אותם
הוקרת תודה ומיינדפולנס הולכים יד ביד. הוקרת תודה מאפשרת לכם להבחין בברכות ובפנים החיוביים של החיים שלכם ועבודתכם, בעוד שמיינדפולנד מסייעת לכם להיות נוכחים וקשובים להם. האם שמתם לב שלעיתים אתם שוכחים אירועים חשובים או מידע קריטי? זה לא בגלל שהזיכרון שלכם הוא לא טוב, אלא בגלל שאתם לא באמת נוכחים ברגעים מסויימים.
כעת מה שנשאר זה לקחת נשימה עמודה, להיות קשובים ולתרגל את המיינדפולנס שלכם.
הכותבת הינה ג’סיקה מינור, מאמנית בשיטת מיינדפולנס.