ראיון עבודה: 5 טיפים של מומחים שיעלו את סיכויי הקבלה שלכם
ראיונות עבודה הם תורה בפני עצמה ובאופן טבעי מועמדים רוצים להתבלט מעל כולם ולזכות במשרה הנכספת. מומחי ההשמה של StarHunter אספו בשבילכם מספר טיפים שעשויים להגדיל את סיכויי הקבלה שלכם משמעותית בעת הראיון.
מזל טוב! הוזמנת לראיון עבודה. המעסיק הפוטנציאלי שלך בחש בערימה של קורות חיים ובסופו של דבר משך את שלך. נקודת ההתחלה היא תמיד חיובית, אך הדרך היא עוד ארוכה. צריך לקחת בחשבון שכל שלב במהלך ראיון העבודה הוא קריטי, משלב הראיון הטלפוני, לשלב ההגעה לחברה שמשוחחים עם מי שיושב בקבלת פנים ועד השלבים הסופיים לראיון. כל שלב כזה צריך להיות מחושב ומנוהל בצורה טובה על מנת למקסם את הסיכויים שלכם להתקבל למשרת חלומותיכם.
1. בצעו מחקר בסיסי על המעסיק
מבחינת ידע על החברה, אין ספק שאתם צריכים להגיע מוכנים. בדקו את המוצרים המרכזיים של החברה, חפשו כתבות על החברה, בררו מהם המיקומים בארץ ובעולם, מיהם אנשי המפתח בחברה ועוד. ידע מקדים על החברה מעיד על רצינות ועשוי לעזור לכם לענות תשובות ענייניות על שאלות שהמעסיק עשוי לשאול אתכם. במידה והחברה ציבורית, תמיד שווה להציץ בדוחות הכספיים של החברה ולקבל רעיון בסיסי על מצבה הפיננסי של החברה.
2. שאלו את השאלות הנכונות ואל תוותרו עליהן
ברגע שהגיע זמנכם והמראיין/ת שואל אתכם “תרצו לשאול משהו”? התשובה צריכה להיות חד וחלק – כן! תכינו מראש רשימה של שאלות שאתם רוצים לשאול (תוכלו להתבסס על סעיף 1 לעיל) והשתדלו שאלו תהיינה שאלות מקוריות ומעניינות. בסופו של דבר אתם צריכים להראות שאתם מספקים ערך מוסף על פני מתמודדים פוטנציאלים אחרים, והדרך ותוכן השאלות שתשאלו עלולים להיות מכריעים. נסו לא לשאול שאלות כדוגמת “מה השלב הבא בראיון” או “כמה מהר אתם חושבים שאקבל תשובה”, אלא שאלות שנוגעות יותר לעומק של החברה ולעסקיה, לעובדים שלה או לפיתוחים צפויים של החברה.
3. תענו בביטחון על שאלת השאלות
השאלה שככל הנראה תגיע במהלך הראיון ומספר רב של אנשים מפחדים ממנה היא “מהי החולשה שלך”?
הדבר הכי טוב שאפשר לעשות ששואלים אתכם את השאלה הזאת הוא פשוט לא להילחץ. אל תעמידו פנים שאין לכם חולשה כי המעסיק ככל הנראה יודע שאין חיה כזאת. במקום, רצוי ללכת במסלול הבא ולתת למראיין חולשה שהיא בעצם חוזקה מוסווית כגון – “יש לי ביקורת עצמית נוקשית מדי” או, “אני לוקח ללב יותר מדי לעיתים”. נסו לנסח את החולשה שלכם בכנות מוחלטת וכדי להשלים את התמונה הזכירו את דרכי ההתמודדות שלכם עם החולשה ובמידת הצורך ספרו כיצד התעלתם עליה.
4. דברו עם הפה… ועם הגוף
התחילו את הראיון בלחיצת יד מכובדת ושמרו על קשר עין תמידי עם המראיין. שבו זקוף, הישענו מעט קדימה כדי להראות התעניינות והנהנו מדי פעם כדי להביע עניין והסכמה עם דברי המראיין. כשמגיע תורכם לדבר, תהיו אקטיביים והזיזו את הגוף ואת הידיים בצורה מתונה. מחקרים מראים שכשאר משתמשים בתנועות גוף, גם טון הדיבור שלנו משתנה לחיוב ונשמע הרבה יותר נלהב בהשוואה למצב הקודם. סיימו את הראיון בביטחון ובלחיצת יד שמלווה בחיוך.
5. התייחסו לראיון כפגישה ונהלו שיחה עם המראיין
הגיעו למקום הראיון וספרו שיש לכם פגישה עם המראיין. במהלך הראיון, נסו ככל האפשר לנהל שיחה עם המראיין ושאלו שאלות אקטיביות במהלך הראיון. רצוי להימנע ממצב שבו המראיין מדבר במשך דקות ארוכות ואתם שותקים. תמיד תוכלו לנצל הזדמנויות ולשאול שאלות על נושאים שהמראיין מדבר עליהן ואתם חייבים לקחת את זה בידיים. היו רגועים וענו על השאלות בקצב שוטף ובנעימות, כפי שהייתם מדמיינים את עצמכם בשיחה נינוחה עם אדם אחר.
נכתב על ידי צוות מומחי ההשמה של סטאר האנטר.